29 april 2008

Paket från Sydamerika

Idag när jag kom hem från jobb låg en avi från Posten (som är detsamma som Q8-macken tvärs över gatan). Där väntade ett stort brev på mig.

Inuti fanns ett underbart mjukt och vackert garn, 100% merinoull från Uruguay i djupröda nyanser. Tanken när jag beställde garnet var att använda det till The German Shawl, men just nu har jag lite annat att sticka innan jag börjar på det projektet.

Garnet är köpt från 100PureWool.

27 april 2008

Helgaktiviteter

I helgen träffades 17 damer på Fegens Vandrarhem för att sy och umgås. Det blev en lyckad helg med många skratt, mycket inspiration och mycket gemenskap.

Resan startade hemifrån mig kl 08.40 och gick först till bensinstationen för att tanka, sedan vidare för att hämta upp Britt-Inger. Efter att ha packat in i bilen (som verkligen blev fullproppad) och ett kort stopp på Mobilia styrde vi kosan mot Fegen. Sista delen av resan gick på småvägar inne i de halländska skogarna, genom kalhyggen och täta granplanteringar.

Väl framme vid slutmålet och efter att ha packat upp på rummet blev det lite lunch och sedan satte symaskinerna igång i vandrarhemmets matsal.

Jag hann med att sy färdigt min blå kattsypåse, sydde fast fodret i en sminkväska och skar till remsor till en SnS-quilt.

Lördagen började med frukost på altanen med utsikt över sjön. På förmiddagen sprättade jag upp delar av min stora log cabin quilt. Den har legat rätt länge nu i UFO-skåpet och jag har inte varit nöjd med "mönster-utlägget". Nu fick jag hjälp med att få rätt på det hela.

Efter lunch åkte vi allihop till Tyger & Ting i Burseryd. En resa genom underbar natur. Quiltbutiken ligger mitt ute på landet i en röd liten stuga med vita knutar. Här handlades både det ena och det andra. För egen del blev det ett väskmönster, två japanska tyger till en väska och några Fat Quarter som kan vara bra att ha för framtiden.

Tillbaka till Vandrarhemmet hann jag sy ett par sömmar innan det var dags att åka Grytan i Ätran för att äta middag. En dam i gänget hade stenkoll på pizzabagaren för att se hur han hanterade pappkartongerna till pizzorna. Till sist kom hon på hur han gjorde för att inte välta ner hela högen på golvet ... hihi ....

Efter middagen började jag sy på min Sns, efter ett par sömmar upptäckte jag att jag hade skurit till fel mått och fick skära nya remsor. Jag fick sytt några rutor färdiga innan det var dags att packa ihop och städa upp. Vid 15.00-tiden var alla klara för att påbörja resan hem. Vi från Skåne slog följe och den i gänget som hade GPS skulle leda följet. Hursomhelst så kom vi fram till motorvägen till sist i alla fall och kunde avnjuta en fika tillsammans innan var och en styrde vidare var och en åt sitt håll.

Det var skönt att gå och lägga sig söndag kväll efter en händelserik och mycket rolig helg!

20 april 2008

Idag kom våren till Malmö


Helgen har varit jätteskön med vårvärme och sol från blå himmel. I eftermiddag tog jag en promenad tillsammans med min kamera och delar här med mig några av bilderna. I parken vid mitt bostadsområde blommar scilla, vårlök och vitsippor och bildar en tät matta.










Veckan som gick var som de flesta andra veckor, kanske lite lugnare än genomsnittet tidigare under året. På handarbetsfronten har jag varit flitig med stickorna som ni kan se på min Super Karla sjal, där jag håller på med de avslutande trekanterna. Sedan är det bården och uppspänningen kvar innan den är klar att börja användas.
Jag hoppas få den klar till min resa till Römö i början av juni.
Veckan som kommer blir kort för min del, på fredag har jag tagit leidgt och skall åka upp till skogarna i mellersta Halland för att delta i en sy-tillsammanshelg. Det ska bli SÅÅÅ skönt - att få koppla av med en favorithobby i en underbar natur med likasinnade - vad kan man mer önska!
Frågan är bara vad jag ska ta med mig och sy??? Jag har förstås inget att välja på ...hihihi... Den här gången ska jag i alla fall börja packa i god tid så att jag inte glömmer hälften.

17 april 2008

Garninköp

Senaste veckan har det blivit lite garninköp. Det översta är ett handfärgat merinoull i lace weight från Uruguay. 2700 m - eller ca 3 hg - för 23 USD + frakt. Det tycker jag är ett mycket rimligt pris. Tanken är att jag ska använda garnet till en sjal som heter "German Shawl", ett riktigt härligt lace-mönster från Tyskland.

Det här är också ca 2700 m garn, men detta kommer från USA. Tencel 10/2 lace weight. Pris med frakt 50 USD, helt överkomligt i mitt tycke.

Det ser så läckert fräscht ut, så det får väl bli något i sjal-väg igen!

08 april 2008

Dagen i dag är din

"Dagen idag är en märklig dag, den är Din! Den kan Du fylla med vad Du vill, använd Dig av det. Dagen igår föll ur Dina händer, den kan inte få något annat innehåll än Du redan gett den. Dagen i morgon har Du inte fått löfte om men dagen idag är Din. Idag kan du glädja någon annan, idag kanske någon tackar just Dig för att Du finns till. Dagen idag är en märklig dag, den är Din".

Mycket kloka och vackra ord som förtjänar att tänkas flera gånger om dan'.

Idag har jag fått sytt lite på mitt påsprojekt. Det går sakta framåt, men ikväll fick jag den i alla fall quiltad. Inte frihandsquiltad som jag ville (det strulade till sig) utan det fick bli vanlig rutquiltning.

Så här blev resultatet. Syns kanske lite dåligt, men jag har quiltat med ganska kraftig guldtråd runt cirklarna och använt en blå quilttråd till rutorna.


Sen har jag äntligen fått fotograferat min swatch till Mystery Light KAL. Nu kan jag sätta igång, listan har redan kommit till "Clue 2", men jag är ju saktfärdig i början och kommer starkt på slutet hihihi........ Garnet är från Fleece Artist och heter Super Merino.




07 april 2008

Veckan som gått

Ännu en ny vecka! Ska försöka sammanfatta vecka som gick. Jobbet tog sin beskärda del som vanligt. Fredagen tillbringade jag på Slaghuset där jag lyssnade på ett föredrag av Egon Rommedal som pratade om "Det Goda Mötet" - hur vi kommunicerar med våra medmänniskor. Det var en intressant dag! Föredragshållaren lyckades hålla intresset genom att delge av personliga exempel och lite rolig "göteborgshumor".

I lördags var det dags för Öresundsquiltarnas månatliga möte. Denna gång var Butiken Annalunda från Förslöv på besök. Jag handlade lite blixtlås på metervara, lite vadd och en japansk väskbok.

Efter det for vi (Carmen, Eva W och jag) iväg till Symässan som i år höll till på Europaporten. Där fanns det mycket att titta på, inte så mycket lappteknik (tyvärr) men desto mer scrapbooking, garn, pärlor - t.o.m. glasögon och klockor fanns. Sen' förstås de vanliga symaskinsmärkena med sina representanter.

Det blev några inköp här också: 3 hg ullgarn från Ullcentrum på Öland i en vacker ljusgrå melerad nyans. Det kan nog bli bra till Super Karlas Poncho. Bara det räcker (1 hg innehåller 300 m). Sen' blev det lite småsaker som nålar och ett måttband bl.a.

På söndagen gjorde vi en utflykt till Vellingeblomman där vi handlade penséer till balkonglådorna, som vanligt gula och blå i pastellnyanser. En ny kaprifol till spaljén blev det också och en lavendel. Allt är planerat och klart. När blommorna växt ut lite ska jag lägga ut ett foto.

01 april 2008

Uppdatering

Veckorna går så fort så jag har svårt att hänga med. Förra veckan var det fullt upp med jobb, ett årsmöte och en helgkurs.

Liz Hoffman från Squarelizonline höll kurs för 14 quiltsugna damer som ville lära sig mer om SnS-linjalen. Det blev en superbra helg med intensiv undervisning - jag var bara så trött när jag kom hem på lördagskvällen. Under lördagsnatten tappade vi ju en timme pga av övergången till sommartid, men jag kom ändå i tid till klasstart på söndagsmorgonen.

Men ...... så mycket jag lärt mig och så mycket inspiration jag fått! Nu gäller det bara att hålla kvar alla bra vibbar och börja använda linjalen till fina saker.

Så mycket stickat har det av förklarliga skäl inte blivit, men jag tänker göra en liten bit nu.
Resultat "so far" kan du se här till höger. Som jag sagt förut så är den väldigt rolig att sticka.