25 november 2008

Lyrisk studiemiljö

Idag var jag på ett studiebesök på Hvilan Utbildning utanför Åkarp för mitt jobbs räkning. Vilken underbar miljö - både fysiskt och psykiskt! Skolan ligger ute på landet i underbar natur och tillhandahåller bl.a. KY-utbildning till florist, trädgårdsanläggarutbildning, vanliga traditionella kärnämnen och mycket annat.

Jag blir så sugen på att börja läsa något igen. Har nästan varje år sedan jag slutade gymnasiet för en herrans massa år sen' gått någon kurs i ett eller annat ämne på kvällstid. De två - tre senaste åren har det inte blivit, men oj vad jag kände inspiration ute i Åkarp att sätta igång - helst på en gång förstås!!

När jag kom hem i kväll övade jag lite bakåtsyning och fick sytt om några sömmar på en löpare som blev fel häromkvällen. Det gäller att hålla tungan rätt i mun så man får färgerna i rätt ordning när man syr något som liknar "Storm at Sea".

23 november 2008

En vecka kvar till advent.........

Veckan som gått har varit sisådär, fast det mesta har varit bra. På jobbet verkar det ordna sig också, så en eller två veckor till med extra arbetsuppgifter - sedan är det förhoppningsvis normala arbetstider som gäller.

Lördagskvällen tillbringade jag tillsammans med en person som får mig att skratta och må bra - tack L!!

Idag har jag för en gångs skull haft bra flyt på saker och ting. Hade tvättstugan på förmiddagen, städade, jobbade med jobbgrejer ett par timmar, sydde lite på ett UFO. Uppgjorda planer för kvällen blev inte av - så det blev lite extra sytt.

Resultatet syns här till vänster. Den här löparen började jag på för flera månader och idag har jag sytt ihop blocken (ja - inte alla egentligen - det är bara blocket längst till vänster som är hopsytt helt - de andra är arrangerade för fotot.

Ramar skall också dit innan jag kan börja quilta verket.

Min lilla dotter Sara har varit på sitt livs första audition idag. Hon försökte komma med i "Körslaget" men hade inte turen med sig idag. Bättre lycka nästa gång!

18 november 2008

Skånskt vinterväder

Idag har det blåst kraftigt och regnat hela dagen - typiskt vinterväder här i Skåne. Tänk att det är julafton om knappt 5 veckor! Vart har den här hösten tagit vägen? Det är säkert fler än jag som har sådana tankar. Är det sant att tiden går fortare ju äldre man blir? Kanske, allt är ju relativt.

17 november 2008

Förkylning och hosta

Nu är det några dar' sen jag skrev något i bloggen, men dagarna har varit till brädden fyllda med jobb, jobb, jobb. Min helg förstördes av en envis hosta som inte ville ge med sig så mina planer på nöjen fick läggas på is. Innan hostan slog till var jag flitig vid symaskinen och sydde klart det jag börajde på i en av mina USA-kurser.

Kursen var med Nancy Brenan Daniel och visar hur man kan leka med 9-patch. Jag tänker använda resultatet till en duk.

Den milda hösten har gjort att jag inte plockat bort pelargonierna från balkongen. De blommar för fullt, det kan du se på bilderna nedan.

Även min novemberkaktus, som hamnade på balkongen i somras, verkar trivas bra.

09 november 2008

Tillbaka till vardagen

Så är allt tillbaka till det gamla vanliga igen. Helgen är snart slut och en ny arbetsvecka börjar. Förra veckan var kort för min del - bara 2 arbetsdagar, varav jag bara kan räkna 1 som något så när effektiv :-))

Lördagen inleddes med månadsmöte på Öresundsquiltarna och efter det åkte jag tillsammans med några quiltväninnor till en nyöppnad quiltbutik här i Malmö, Veronicas Quiltshop på Stora Nygatan. Det är verkligen en mysig liten butik som kommer att få fler besök av mig i framtiden. Bland annat hade hon underbara japanska tyger som kommer att passa perfekt till Öresundsquiltarnas nya månadsblock.

Idag plockade jag fram mitt stickprojekt - Mystery Stole No. 4 (se bild). Stickade ett tiotal varv, snart är jag klar med ledtråd 4 och då återstår bara 5 + 1.

05 november 2008

Bilder på inköp i Houston

Det blev en sjukdag hemma idag också. Mycket sömn och lite TV-tittande på valutgången i USA. Har också tagit ett par bilder på mina inköp under Quiltfestivalen.

Som syns är det lite av varje - några kits, ett par mönster, lite utrustning, ett par örhängen m.m. Nu återstår bara att hitta
plats till grejorna i syrummet också ..............

04 november 2008

På bättringsvägen

Förkylningen som slog till i lördags är snart på väg att ge upp. Resan hem var besvärlig för min del. Trots två filtar virade kring mig från Houston till Amsterdam frös jag så jag skakade. Så fort jag kom hem gick jag och lade mig och sov hela eftermiddagen i går. I morse sjukade jag mig på jobb och sov vidare till långt efter lunchtid.

I eftermiddag har jag varit uppe lite och packat upp det jag köpt med mig hem. Jag kommer att ta kort och lägga ut (antagligen under morgondagen).

02 november 2008

Sista dagen på Quilt Festival 2008

I dag var det sista dagen för min del, men festivalen håller på även i morgon.

Jag har gått på utställningen och fotat en massa helt fantastiska kviltar. Tyvärr kan jag inte lägga ut den på min webshot eftersom jag inte har antecknat designer och namn å quilten. Men om du vill ha bilder kan du maila mig privat så ska jag ordna det på något sätt.

Det blev ingen Silver Star Salute Dinner för mig! Jag känner mig jätteförkyld och hostar och har mig, så jag bestämde mig för att ta hand om mig själv och skippa middagen (fast den är säkert hur trevlig som helst).

Tittade däremot på Ricky Tims konsert som var jättebra. Han hade en kvinnlig sångerska med sig som sjöng ett par låtar tillsammans med honom och hon var helt outstanding. Hennes namn är Cat Bowers (kan vara felstavat) och hon brukar sjunga på Broadway ibland.

Nu har gjort en drink bestående av vatten och 2 st brusTreo. Det tänker jag dricka tillsammans med en kopp riktigt varmt thé och sedan gå och lägga mig.

Detta blir antagligen det sista inlägget här från Houston. I morgon är det uppstigning kl 07.00, dusch och andra hygienaktiviteter och sedan blir det stor frukostbuffé här i hotellets matsal. Den får jag äta med andakt för den kostar 20 dollar (motsvarar ca 160 kr inkl skatt).

Vi måste åka från hoteller senast 12.00. Planet avgår 15.50 men incheckning skall ske minst tre timmar före avgång. Det är bra att de har sådana säkerhetsregler tycker jag.

Kl 09.00 måndag morgon mellanlandar vi i Amsterdam och kommer till Köpenhamn ca 11.30.

Det har varit en underbar upplevelse de här dagarna i Houston och när jag kommer hem kan vi väl träffas några stycken så ska berätta om och visa bilder på alla de underbara verken jag har sett här - inte att förglömma att visa alla fina saker jag köpt.

Men - hör och häpna - jag har underskridit min inköpsbudget med flera hundra dollar så jag har verkligen bara köpt sådant jag ville ha! Det är en skön känsla att ha med sig hem!!

01 november 2008

The Galleria, Houston

Houstons största "varuhus" - The Galleria - fick ett 5 timmar långt besök under fredagen. Där finns allt från The Disney Store till de sora modehusen, ex.vis Diane von Fürstenberg. Jag var trött när hotellets taxishuttle kom och hämtade oss på parkeringen igen. Mina inköp var inte så många - några burkar bodylotion på Victoria's Secret och en Halloween-T-shirt på The Disney Store.

Efter att ha lagt in sakerna på hotellrummet var det raka spåret till Convention Center igen. Kvällskurs mellan 18.00 - 21.00. Läraren hette Eileen Sullivan och kursen "Not Another Log Cabin". Här var det papperssax och klister som gällde. Vi fick lära oss om fat and skinny logs och hur man med enkla medel kan skapa de mest fantastiska quiltar med log cabintekniken.

Jag fick beröm för min "blomma" som jag lyckades skapa.

Hemma på hotellet igen fick jag en chock när jag steg in genom dörren - en livs levande indian stod i kaffekön på Starbucks Café. Gissa om jag blev förvirrad - ända tills jag kom på att det ju var Halloween firande. Efter en stund vällde massor av ungdomar in utklädda på de mest fantasifulla vis. Kul att se.

I skrivande stund meddelar de på TV att det är denna helgen som USA byter till vinstertid! Inte underligt att jag varit vilsen ibland när det gällt att få ihop tiden!! ;.))

Idag är sista dagen och vi ska kolla på utställningen och göra de sista inköpen. I kväll blir det först konsert med Ricky Thims och sedan Silver Star Salute Dinner med Alex Anderson.