28 april 2009

Vårduk av charms och första månadsblocket

I mina gömmor har jag flera st s.k. charmspaket men jag har aldrig riktigt lyckats komma på vad jag kan göra med dessa tygbitar - d.v.s. tills nu. De här 5"-kvadraterna passar utmärkt till att göra "Disappearing Nine-Patch" med. BIlderna nedan visar en vårduk sydd av Modas serie "Sunshine" av April Cornell:



Det blev över till en liten duk också:


Quiltlistan jag är med på har en "utmaning" om att sy och visa upp BOM's eller månadsblock. Jag har från oktober i fjol varje månad fått en sändning med tyg och beskrivning för att göra ett eller flera block.

Först i går kom jag till skott med de två första blocken. Resultatet ser du nedan:

19 april 2009

Lite nyheter från mig ....

Idag har jag fått ihop toppen till min mysquilt. Nu är det quiltningen kvar, något som jag brukar dra på i det längsta. Min fantasi att fundera ut HUR jag skall quilta är lika med noll. Det är nog därför jag har så många toppar liggande ..hihihi.... Resultatet syns här till vänster, jag passade på att fota den ute i det vackra vårvädret.

I slutet av förra veckan blev jag också ÄNTLIGEN klar med mina blåa kudder som jag hade lovat göra till en vän. En sak lärde jag mig på detta - jag skall ALDRIG mer lova att sy något åt någon annan. Eller - för att göra en förändring hos mig själv - sänka min ribba MÅNGA pinnhål. Jag vet inte hur många gånger jag sprättat och sytt och sprättat igen för att det inte sett bra ut (i mina ögon).


På fredag i veckan som kommer bär det av till Klostersågen (utanför Veberöd) för en helg tillsammans med likasinnande damer/tjejer. Vi kommer att sy från fredag em till söndag em. Jag ser jättemycket fram emot att få lära mig sy Crazy Curves - utan vare sig nålar eller "magisk pressarfot". Sedan skall jag sy en mobilväska och en japansk påse. Jag hoppas också hinna med några månadsblock till en BOM jag är med på från Fat Quarter Club. Första blocket fick jag i oktober 2008 och har inte börjat ännu......