25 februari 2012

Lördagskvällens ro ......

Det är lördag kväll och jag slötittar på ett avsnitt ur Morden i Midsomer (som jag sett ett antal gånger förut) med en kopp gott thé inköpt på Kahls av en f.d. arbetskollega. Men jag tittar hellre på en gammal repris än på  Melodifestivalen, trots att den går från Malmö!

Tidigare idag var jag på ett kretsmöte där jag håll i ordförandeklubban. Det blev ett bra möte som höll sig inom tidsgränsen. Ja, egentligen har vi ingen tidsgräns så sett, men mer än två och en halv timma skall det inte behöva hålla på.

Igår var jag på bokrean och fyndade bl.a. den här boken: "Kort om känslor" av Dylan Evans

Just nu lär jag mig lite om mina känslor och hur jag reagerar på dessa i olika situationer. Boken blir en bra "bredvidläsning" med bl.a. lite om affektteori.

Gårdagen avslutades på kinakrogen tillsammans med det "vanliga" gänget. Som vanligt med hög stämning och en massa glada skratt. Jag är så tacksam för dessa fredagskvällar, de ger mig mycket mod, styrka och tillit att möta den kommande veckan.




I morgon är det som vanligt tvättstugan som gäller, samt att jag skall ringa en mycket god vän och prata lite. Det var ett tag sen' vi hade ett av våra långa samtal och jag har saknat dem!

23 februari 2012

Besvikelse .....

Idag blev jag besviken - jag hade anmält mig för att byta lägenhet inom området jag bor. Vill flytta till en lägenhet en bit upp och hade hittat ett underbart objekt - 8 våningen med två balkonger och havsutsikt! Trodde jag låg långt fram i kön för byte internt, men efter att ha pratat med uthyraren så är jag inte aktuell denna gång.

Jag vet att jag ine ska ta ut något i förskott eller gå och förvänta mig saker innan allt är klart, men här gick jag rakt in i den fällan.

Nu går jag och hoppas att ett nytt "toppobjekt" snart dyker upp!

22 februari 2012

Nystart ......

Byta ett ord eller två gjorde det lätt att gå.
Alla människors möte borde vara så.
(utdrag ur "Människors möte" av Hjalmar Gullberg)


Ovanstående tänkvärda ord var temat för kvällens Sinnesromässa, vilken blev en fin avslutning på en i övrigt fin dag. Undrar varför jag inte besöker Sinnesromässan lite oftare än vad jag gör, för den andlighet och sinnesro jag får med mig hem är så underbar.

I övrigt har jag varit på kurs på TRR idag samt haft en träff med min handläggare där. Både kurs och träff kändes positiva. Ska få börja en lite längre utbildning i mars (alt. maj) i TRR's regi för att bredda mina möjligheter till nytt jobb.

Vet att det är länge sedan jag var aktiv på bloggen, men nu känns det som om jag skulle komma igång igen. Det kommer att bli mindre av lappteknik och handarbete och mer av mig och mina tankar om nuet och framtiden.