28 oktober 2008

Första kursdagen i Houston

Första dagen i Houston började lugnt med ett lunchseminarium med Inge Mardahl och Steen Houghs, ett danskt par som jobbar tillsammans med quilt. Inge syr och Steen målar och fotograferar - helt ljuvliga quiltar hade de gort.

Lunchen var väldigt god bestående av sallad med bröd till förrätt, marinerat kycklingbröst med penne i en god sås till huvudrätt och en helt underbar cheescake med hallonsås till efterrätt.

Sedan bar det i väg till första kursen - Applipiecing Curves med Caryl Bryer Fallert. Mycket dyktig och kunnig dam som gjort helt fantastiska arbeten med bl.a. flygande gäss i kurvor.
Här gjorde jag en grytlapp (bild kommer senare).

Kurs nr 2 var med Laura Heine - Free Motion Quilting. En mycket duktig lärare som visade många tips på hur man kan få till det fint med free motion. En sak har gått upp för mig - det är bara övning, övning, övning som gäller för att bli bra på detta.

Klockan halvtio på kvällen kom vi hem till hotellet. Jag kojade omedelbart och Britt-Inger sysslade en stund med sin blogg.

Nu är det morgon och vi ska äta frukost innan vi går till dagens kurs, som för min del ska handla om Slice 'em n' Dice 'em med Nancy Brennan Daniels. Rapport om kur det gick kommer senare.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej Inga-Britt!
Så roligt att kunna följa med i vad du gör i USA.
Kul att få höra om kurser och annat.
Kram Kerstin Lind